Szabadka város

Azoknak, akik úgy szeretik Szabadkát, mint én.

Látogatók

free counters

2010.06.05. 10:40 eXenon84

Beköszöntő

Címkék: város

  Munk Artúr (1886-1955) szabadkai születésű író Köszönöm addig is... című életrajzi művét így kezdi: "Poros szülővárosom, Szabadka a világ legnagyobb faluja. Kegyetlen szél söpri az utcák porát egyik kerületből a másikba, teleszórja szemünket, szánkat, tüdőnket finom, üvegszerű porral, aztán - mint aki jól végezte dolgát - megpihen, hogy másnap mindent előről kezdjen."

  Az én poros szülővárosom is Szabadka, akárcsak Kosztolányié, Csáthé vagy Lévay Szilvi bácsié. Ez a város nevelt fel, ide kötődnek érzéseim, emlékeim, s járjak bárhol is a világban, ide húz haza a szívem.

  Lehet, hogy elfogult vagyok - sőt biztos! -, de szerintem Szabadka más, mint a többi város.

  Ha Te is így gondolod, ha neked is ide húz haza a szíved, vagy csak rokonszenvet érzel a város, s az itteni emberek iránt, akkor Neked is készült e lap. De ha csak átutazó vendég vagy a valós és virtuális világ megannyi városán, akkor is hívlak: jöjj, pihenj meg itt, Szabadkán, s én megmutatom, milyen a város, amikor nem fúj a szél...

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadkavaros.blog.hu/api/trackback/id/tr361236371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koós Miklós · http://koos.hu 2010.08.19. 09:59:23

jó lenne, ha feléledne ismét az oldal, mert szükség volna rá, hiszen olyan szakavatottan mutatod be a városodat, hogy egyből kedvet kap hozzá az olvasó, hogy mielőbb megismerhesse

palicsi 2011.03.26. 12:47:32

Messze élek,de,a szivem ide húz,ez a szűlövárosom,szeretem!

colored.white.stripes 2013.03.25. 21:14:41

Nagyon sajnálom, hogy nem folytatod. :(
süti beállítások módosítása