Szabadka város

Azoknak, akik úgy szeretik Szabadkát, mint én.

Látogatók

free counters

2009.05.30. 15:23 eXenon84

A Városháza - A szabadkai csoda

Címkék: épületek városháza szabadkai csoda

"A Városháza Szabadkán egy csoda. Csoda, mert nagyságban és szépségben felülmúl minden mást ebben a városban."

  Ha Szabadka, akkor a Városháza! Talán mindenkinek ez a kép jut először eszébe Szabadkáról. Ahogy ott áll a hatalmas, 76 méter magas épület előtt, és felfelé bámul, fel a toronyra, az órára, a keresztre. S közben amit csak be tud fogni a tekintet, az mind dísz, motívum, hajlat és szeglet, vitrázs, dombormű és csupa szín mindenütt!

  Ahogy körbejárjuk a 105 méter hosszú, és 55 méter széles (16000 négyzetméter területű) épületet, egyre több részletet figyelhetünk meg rajta, kezdve a bejáratok kovácsoltvas kapuitól, a díszes ablakokon és balkonok át, a gyönyörbe szabott szecessziós tetőig, s a toronyig. Nem tud betelni vele a szem - minden alkalommal, ha rápillantunk valami újat szül a látvány.

  Szabadka, az egykori Magyarország harmadik legnagyobb városának városházája igazi csoda. Csoda, mert valahányszor megpillantjuk, bennünket is áthat az a nagyság és szépség, amellyel valaha felépítették.

 

"Szabadka szépet álmodott!"

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szabadkavaros.blog.hu/api/trackback/id/tr781153293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása